Tikai 45 minūtes, un jums ir īsts šokolādes šedevrs, kura pamatā ir itāļu recepte, kas pirmo reizi tika pagatavota Melnkalnē.
Tenerīnas kūka ir Ferāras pilsētas Itālijā firmas zīme, kas, šķiet, pirmo reizi tika pagatavota divdesmitā gadsimta sākumā par godu Melnkalnes karalienei.
Šim desertam bez rauga ir tikai dažas sastāvdaļas – tumšā šokolāde, sviests, cukurs, olas un pavisam neliels daudzums miltu -, un tam ir īpaša konsistence.
Izņemot no cepeškrāsns, kūka paliek plakana, ar aromātisku garozu ārpusē un mitru pildījumu iekšpusē, tā, ka kūka burtiski kūst mutē. Mēs piedāvājam oriģinālo versiju – vienkāršu recepti, ko, tāpat kā citas šokolādes kūkas, var pasniegt ar pūdercukuru vai krējumu.
Sastāvdaļas Tenerīnas kūkai:
200 g 65 % tumšās šokolādes
100 g sviesta
90 g pūdercukura
60 g miltu
4 istabas temperatūras olas
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošanas gaitu lasiet nākamajā lapā!