Tikai 45 minūtes, un jums ir īsts šokolādes šedevrs, kura pamatā ir itāļu recepte, kas pirmo reizi tika pagatavota Melnkalnē.
Tenerīnas kūka ir Ferāras pilsētas Itālijā firmas zīme, kas, šķiet, pirmo reizi tika pagatavota divdesmitā gadsimta sākumā par godu Melnkalnes karalienei.
Šim desertam bez rauga ir tikai dažas sastāvdaļas – tumšā šokolāde, sviests, cukurs, olas un pavisam neliels daudzums miltu -, un tam ir īpaša konsistence.
Izņemot no cepeškrāsns, kūka paliek plakana, ar aromātisku garozu ārpusē un mitru pildījumu iekšpusē, tā, ka kūka burtiski kūst mutē. Mēs piedāvājam oriģinālo versiju – vienkāršu recepti, ko, tāpat kā citas šokolādes kūkas, var pasniegt ar pūdercukuru vai krējumu.
Sastāvdaļas Tenerīnas kūkai:
200 g 65 % tumšās šokolādes
100 g sviesta
90 g pūdercukura
60 g miltu
4 istabas temperatūras olas
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošanas gaitu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Izvēlies savu putnu un uzzini, kas jūs sagaida jau tuvākajā nākotnē
- Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – tie nepielīp pie pannas
- Dzeguzes tēviņš — kā viņu patiesībā sauc
- Sinoptiķi steidzami publicēja nepatīkamu laika prognozi 23. oktobrim: ko sagaidīt šajā dienā
- Mans draugs no Rīgas, aizgāja uz randiņu ar amerikānieti, bet ātri aizbēga – kas viņam nepatika
- Kad vīrs teica, ka grib aiziet, es viņam uzdevu tikai vienu jautājumu